Kuzminová niesla londýnsku pochodeň pri zámku Leeds

20.07.2012 Celý región

Maidstone 19. júla (TASR) - Dvojnásobná olympijská medailistka Anastasia Kuzminová sa vo štvrtok osobne zapojila do bežeckej štafety s pochodňou blížiacich sa Hier XXX. olympiády v Londýne. Len osem dní pred vzplanutím ohňa v britskej metropole slovenská biatlonová hrdinka z uplynulej zimnej olympiády vo Vancouveri bežala s fakľou predposledný úsek v malebnom prostredí zámku Leeds v Kente.

Olympijská víťazka v šprinte z Whistleru oheň putujúci z antickej Olympie prevzala pod vstupnou bránou do obľúbeného hradu kráľa Henricha VIII. a len tesne pred vstupom na pódium pred tisíckami nadšencov odovzdala pochodeň domácej rodáčke Julii Chilcottovej, ktorá s ním zapálila veľkú čašu. "Veľmi som si to vychutnávala a bol to pre mňa obrovský zážitok. Len pred dvoma rokmi som získala medaily na zimnej olympiáde a teraz som mala možnosť stať sa súčasťou tej letnej. Keď som dostala túto ponuku ani chvíľu som neváhala. Dokonca sme účasti v pochodni prispôsobili aj našu letnú prípravu."

Kuzminová mala výborný pocit z atmosféry, ktorú pripravili britskí priaznivci: "V Anglicku som bola vôbec po prvý raz a hoci je tu vraj stále daždivé a chladné počasie, z ľudí som nemala pocit chladných a rezervovaných. Bola to krásna kulisa." Už o pár dní sa pod piatimi kruhmi v Londýne začne boj o medaily a ruská rodáčka bude silno držať palce svojim krajanom. "Budem síce na sústredení na Novom Zélande, ale všetkým našim budem vysielať pozitívne signály, verím, že to bude fungovať."
 

Vyberte región